به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد مقدس، آیتالله سید احمد علمالهدی، در وبینار هماهنگی برنامه های دهه ولایت و امامت که با حضور فرمانداران و ائمه جماعات استان خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه عید غدیر، عید اعظم است و هیچ مناسبتی برای شیعه مبارکتر از این روز نیست، اظهار کرد: مسئله اقدام در جریان غدیر و تعظیم شعائر آن، مصداق عینی و عملی اظهار عشق و ارادت به ساحت پیامبر اکرم (ص) و همه ائمه معصومین است زیرا در این روز فرخنده بود که وجود مقدس نبی مکرم اسلام (ص) برخلاف سایر فرامین الهی در دوران رسالت پیامبر اکرم (ص) که ماهیت عام داشت، این بار در قالب یک مأموریت خاص به تبیین جایگاه ولایت علی بن ابیطالب (ع) پرداخت.
آیه تبلیغ، مصداق پیام خاص الهی
وی افزود: خطابات در دوران رسالت پیامبر (ص) به این خاطر عام صادر میشد که حضرت بتواند رسالت خود را برای همه ابناء بشر مطرح کند. با این حال، آیه ۶۷ سوره مبارکه مائده تنها مصداق از ابلاغ خاص پیام الهی است که در آن، ذات اقدس پروردگار میفرماید «یَا أَیُّهَا الرَّسُول بَلِّغ مَا اُنزِلَ إِلَیکَ مِن رَبِّکَ وَ اِن لَم تَفعَل فَمَا بَلَّغتَ رِسَالَتَه وَ اللهُ یَعصِمُکَ مِنَ النَّاسِ اِنَّ اللَّهَ لَا یَهدِی القَومَ الکافِرِین».
آیتالله علمالهدی ضمن تشریح ماهوی آیه تبلیغ خاطرنشان کرد: نکته نخست این آیه مربوط به آن است که ذات اقدس پروردگار که در فرازهای دیگر قرآن کریم، عموم انسانها، جامعه اسلامی و یا مؤمنان را با «یا بَنی آدم» و «یا اَیُّهَا الَّذینَ امَنوا» مخاطب قرار میدهد، این بار شخص نبی مکرم اسلام (ص) را بهصورت فردی مخاطب دانسته که در نتیجه، ابلاغ پیام این آیه مأموریت فردی خود پیامبر بوده است. نکته دوم آیه ۶۷ سوره مائده نیز ناظر بر تهدیدی است که در ادامه آیه آمده و خداوند متعال در آن بهصراحت تأکید کرده که همه رسالت پیامبر (ص) بهاندازه این مأموریت اهمیت دارد. نکته سوم این آیه نیز دلالت بر بخش پایانی آن دارد که خداوند به پیامبر خود تضمین میدهد که پیام او را از گزند جریانهای انحرافی محافظت میکند و نشان میدهد که آفت این مأموریت پیامبر (ص) مربوط به جریانهای داخلی امت اسلامی بوده و به همین خاطر، در نزول ابلاغیه مأموریت نیز به این مسئله توجه شده و به پیامبر اطمینان داده که ذات اقدس پروردگار، حافظ پیامبرش در این مأموریت خواهد بود.
ضرورت رفع مظلومیت فرهنگ علوی
وی گفت: همه ما باید تکلیف و مسئولیت خود نسبت به واقعه غدیر را با تعظیم شعائر این عید بزرگ نشان دهیم اما درحالیکه همه علوم و مبانی عملی ما مبتنی بر استنباطات و اجتهاداتی است که از سیره و احادیث ائمه اطهار (ع) و ما وامدار ذات مقدس امیرمومنان (ع) هستیم، حقیقت این است که تاکنون اقدام و برنامه فرهنگی مؤثری در جهت ادای این دین و برای زدودن غبار مظلومیت از فرهنگ علوی نداشتهایم.
نماینده مردم مشهد در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه غربت علی بن ابیطالب (ع) در دوران حیات حضرت تا حدی بود که حتی پنجاه سال پس از شهادت، ایشان را بر فراز منابر و کرسیهای سخنرانی لعن میکردند، ابراز کرد: البته این مظلومیت در طول تاریخ هم استمرار داشته و مقابله با آن، تکلیفی بر دوش همه شیعیان بوده و در شرایط کنونی، مردم متدین مشهدالرضا (ع) که خود برای گرامیداشت غدیر اقدام میکنند و گروههای مردمی، آتش به اختیار در این عرصه وارد میدان شدهاند، به خاطر همان احساس دین و تکلیفی است که آحاد ملت نسبت به واقعه غدیر، مظلومیت امیرالمؤمنین (ع) و فرهنگ علوی احساس میکنند.
وی تصریح کرد: مردم، مهمترین زیرساخت هر برنامه فرهنگی هستند؛ بهگونهای که اگر قرار باشد یک مراسم فرهنگی به همت جریانات حاکمیتی برگزار شود اما مردم نسبت به برگزاری و ماهیت برنامه احساس بیگانگی کنند، قطعاً هیچ دستاوردی در پی این اقدام نخواهد بود.
تقویت اتحاد مسلمین در اولویت امور است
امام جمعه مشهد با بیان اینکه امیرالمؤمنین شناسی در جریانات غدیریه، در اولویت امور است، گفت: وجود مقدس علی بن ابیطالب (ع) ویژگیها و خصایصی دارد که باعث میشود محبت او در قلوب آحاد ملت پراکنده شود؛ بهگونهای که حتی به اعتقاد کسانی که صحابه بودن را ملاک تشخیص جایگاه شخصیتهای تاریخ اسلام میدانند، امیرالمؤمنین والاترین صحابی پیامبر اکرم (ص) بوده و لذا هرگونه فعالیت فرهنگی در این رابطه باید رویکرد اثباتی داشته باشد.
آیتالله علمالهدی در انتها گفت: فراهم کردن مقدمات ظهور فرزند علی بن ابیطالب (ع) و آخرین بازمانده شجره طیبه امامت، باید در تمام برنامهریزیهای فرهنگی مورد توجه قرار بگیرد. از خداوند متعال میخواهیم که همه تلاشهای شما عناصر مخلص و دغدغه مند فرهنگی موردعنایت خاص حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) قرار بگیرد.
انتهای پیام/